Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä on pienpetoyhdistys?

Keski-Kallion ja Maunulan pienpetoyhdistys ry on toistaiseksi rekisteröimätön, voittoa tuottamaton yhdistys. Yhdistyksen olemassaolon tarkoitus on edistää pienpeto-myönteistä tietoutta ja luoda pienpeto-omistajille verkosto yhteisiä pienpeto-aiheisia tapaamisia ja vapaa-ajan toimintoja varten.

Mitä pienpedot ovat?

Pienpedon-määritelmä lisätään lähiaikoina [haluatko kirjoittaa sen?].

Luettelo petoeläimistä (Wikipedia)

Suomessa asuvia pienpetoja ovat mm. seuraavat eläimet:

 • hilleri
 • kettu
 • kissa [villiintynyt kotikissa]
 • kärppä
 • lumikko
 • minkki
 • mäyrä
 • naali
 • näätä
 • saukko
 • supikoira
 • vesikko [kuollut sukupuuttoon, viimeinen varmistettu havainto Suomessa 1965 (lähde: Wikipedia)]

Lasketaanko kilpikonnat pienpedoiksi ?

Ikävä kyllä, kilpikonnat eivät ole pienpetoja. Voin lisätä tänne petoeläimen määritelmän jossain vaiheessa. Voisin myös tehdä taulukon jonka avulla olisi helppo selvittää, onko kyseessä peto- vai joku muu eläin.

Haittaako, että asumme Roihuvuoressa?

Asuinpaikalla ei sinänsä ole merkitystä ja paikallisosastoihin hyväksytään jäseniä myös muista kaupunginosista. Jos kaupunginosassanne on aktiivista pienpeto-toimintaa tai painetta sellaisen järjestämiseen, kannattaa ottaa selvää, löytyisikö riittävästi halukkaita oman paikallisosaston perustamiseen.

Milloin t-paidat tulevat myyntiin?

T-paidat tulevat myyntiin heti kun perustamiskokous on pidetty. Kokouksessa olisi tarkoitus hyväksyttää ja lyödä lukkoon SUPIn tunnus, jos siihen ei tule parannusehdotuksia.

Voisimmeko järjestää yhdistyksen nimissä pienimuotoisen mielenosoituksen pienpetoihin liittyvien epäluulojen hälventämiseksi? Paikka voisi olla Itäkeskuksen Tallinnanaukio.

Kaikki tämänkaltaiset asiat pitää ehdottomasti hyväksyttää etukäteen kokouksessa. Jos emme ole etukäteen hyväksyneet mielenilmaus- ja aktivismi-tyyppistä toimintaa kokouksessa, emme voi myöskään olla niiden takana. Emme voi myöskään estää yksittäisiä jäseniä toimimasta yhdistyksen periaatteiden vastaisesti, mutta silloin ei jäsenkään voi edustaa yhdistystämme..

Olemme täällä vaimon kanssa miettineet, että keneltä jäsenyys voitaisiin evätä? Onko esimerkiksi jäsenyys Suurpetoyhdistyksessä raskauttava seikka?

Vastaus tulossa...

Saavatko kaikennäköiset osallistua?

Ulkonäöllä ei ole merkitystä jäsenyyden kannalta. Tosin, jos joku jäsen esiintyy yhdistyksen edustajana ja on esimerkiksi pukeutunut vaatteisiin, joissa on yhdistyksen periaatteiden vastaisia iskulauseita tms., voidaan jäsenelle antaa varoitus. Jos varoitus ei tehoa on viimeisenä ikävänä velvollisuutena käyttää järeintä kurinpidollista elettä, joka on irtisanominen.

Entä vaikuttaako musiikkimaku asiaan?

Ei vähäisimmälläkään tavalla.

Me emme pidä erityisesti seuraavista yhtyeistä: Yölintu, Antti Tuisku, Bruce Springsteen, Nightwish, Phil Collins ja Janne Tulkki.

Itse pidän esim. Phil Collinsin soolo-tuotannosta, mutta uskoisin, että pienpetoasioiden tärkeys vie pohjan musiikillisiltakin erimielisyyksiltä.

Toisaalta mikä voisi puoltaa jäsenyyden myöntämistä?

Vastaus tulossa...

Me Jaapen (nimi muutettu) kanssa voitais kyllä liittyä pienpetoyhdistykseen. Meillä ei kyllä ole mitään eläintä. Haittaako se? Mulla on ollut lapsena aavikkohiiriä, jos se auttaa... Ja meidän mummolla ja vaarilla oli kissoja.

Aavikkohiiret ovat todella hyvää, mutta luonnossa harvinaista ruokaa pienpetojen kannalta. Jäsenyyteen riittää yleinen kiinnostus pienpeto-asioita kohtaan ja jos suvussa on ollut tapana pitää kissoja, on se vain jäsenyyttä puoltavaa, joten olette tervetulleita "Jaapen" kanssa jäseniksi.


Lisää kysymyksiä vastauksineen syötetään lähiaikoina.

 


Yhteystiedot:
pienpetoyhdistys@gmail.com

Suomen pienpetoyhdistyksen verkkosivuston sisältö on tekijänoikeudellisesti suojattua
© SUPI - Suomen pienpetoyhdistys 2005.
Kaikki oikeudet pidätetään.